Schoonheidsolie

Schoonheidsolie

Een overvloed aan schoonheidsolie

Olie voor het lichaam, cleansing oil, haarolie, anti-ageing olie…de oliebehandelingen zijn ons nieuw schoonheidsritueel.

Plantaardige olie voor alles

Vroeger bestond er vooral minerale olie met siliconen zonder één voedend bestanddeel voor de huid ; vandaag kan het succes van de olie toegeschreven worden aan de natuurlijke plantaardige versie. Zij biedt aan de huid de goede meervoudige onverzadigde vetten (omega 3, 6 of 9) en de natuurlijke vitaminen en antioxidanten. De plantaardige olie wordt getrokken uit oliehoudende gewassen en bezit efficiënte specifieke moleculen. Zaadjes, pitten, fruit… zitten vol met olie. De meest voedende zijn : olijven, bernagie, teunisbloem, avocado, argan, galamboter,… Fijner en lichter (vooral in droge olie terug te vinden) : jojoba, zonnebloem, zoete amandel, macadamia, sesam, camelia, plantaardige Euphrosine, hazelnoot…

De plantaardige olie verzacht, stimuleert, voedt, herstelt, regenereert en beschermt de huid.

Een zintuigelijke ervaring

Gedurende een lange periode had olie geen succes, olie zou te dik en te vettig te zijn. De droge olie anno 2016, satineert het lichaam zonder een vette laag achter te laten. De badolie en afslankingsoliën bestaan wel al een tijdje maar de recente scrub-olie laat een hydraterende film op de huid achter. Dankzij de verdere ontwikkeling en onderzoek wordt de olie op het gelaat zelfs een must bij een gezichtsbehandeling.

De zonneolie, die transparant is op de huid, vraagt niet langer een lange inmassering. Dankzij de gelaagde structuur van de polymeren en de zonnefilters, wordt de olie tegenwoordig voller bij gebruik en brengt het dezelfde beschermende laag als de crème of een melk. De olie biedt vandaag de dag ook een hoge bescherming tegen de zon.

Goed nieuws voor elke huid

Er wordt dikwijls, ten onrechte, beweerd dat een olie niet op een gemengde of vette huid mag aangebracht worden omdat dit het huidprobleem zou versterken. De nieuwe oliën, die tegenwoordig heel licht en fijn zijn, bewijzen hun efficiëntie bij elke huid, zelfs bij de meest problematische ! 

Bekijk zeker ons aanbod aan oliën.